Касторове масло використовується в різних галузях промисловості. Як сировина для виробництва моторних мастил, фарб, оліфи, як гідравлічної рідини.


Новини

Після зимових морозів і довгого носіння шапок зачіска у багатьох жителів країни більше нагадує солому або вороняче
Володарі шевелюри можуть її втратити через звичку... розчісуватися! До такого висновку прийшли вчені Єврейського
Потенційне зброю біотерористів можна знешкодити звичайним відбілювачем. Білковий токсин рослинного походження

Статті

Кожна з нас мріє про гарні віях. В ідеалі вони повинні бути пишними і довгими. Щоб домогтися
Касторова олiя активно сприяє регенерації шкірного покриву, загоює рани, виразки
Випрямленою хімічним шляхом волоссю необхідне глибоке кондиціювання для збереження у волоссі вологи. Вміщені в касторовій

Питання й відповіді

Касторова олiя знімає втому очей
Чим Корисна рицинова олія для шкірі обличчя ?



Популярнi теги:

Замовити масло До уваги імпортерів: замовлення олії від виробника виконується контейнерними або вагонними партіями

Види касторової олії

1. Касторова олiя гідрогенізована (водорозчинне)

гідрогенізована рицинова олія, позбавлене деяких недоліків, пом'якшує шкіру, відновлює природний рівень зволоженості. Масло легко наноситься на шкіру, забезпечуючи хорошу маслянистість, швидко вбирається, заспокоює шкіру, надає їй м'якість, дуже корисно для видалення лусочок і наростів лупи, має протівосеборейним ефектом. Цей вид олії застосовується в кремах, губних помадах, засобах по догляду за волоссям у звичайному або гідрогенізовані вигляді.

гідрогенізована рицинова олія - неіоногенний розчинник-емульгатор - служить для солюбілізації парфумерних композицій та інших малополярних субстанцій у воді, а також водно-спиртових розчинів. Гідрогенізована олія має більш щільну консистенцію, високу температуру плавлення і стійкість до прогорканию, ніж звичайне масло, що робить його цінним компонентом засобів декоративної косметики.

гідрогенізована рицинова олія має більш високу температуру плавлення, що особливо цінно для губних помад. Отримують його з звичайного масла шляхом гідрогенізації.

2. Касторова олiя рафінована

Рідке рафінована касторове масло використовується як отверждающиеся компонента при виробництві клею для ламінування.

Хімічна специфікація рафінованої олії має такий вигляд:

Colour In Gardner (Колір за Гарднера): 20Y + 2.0 R Max

Moisture (Вологість): 0.25% Max

Sap. Value (Рівень омиляемості): 175- 185

Iodine Value (Йодне число): 82- 89

Hydroxyl Value (гідроксильний рівень): 160- 168

Acid Value (Рівень кислотності): 2 Max

3. Касторова олiя фармакопейні

Є прекрасним косметичним засобом. Здавна використовують для догляду за волоссям, бровами, віями і шкірою обличчя. Воно не утворює плівку, не висихає і при цьому чудово вбирається і легко наноситься. Бореться з дрібними зморшками. Підходить для догляду за ніжною шкірою повік і використовується для росту вій. Воно добре прибирає пігментні плями і вибілює шкіру.

Фізико-хімічна характеристика: від майже прозорого до злегка жовтуватою (іноді до жовто-коричневою) рідина (t замерзання =? 16 ° C), густа і в'язка. Запах слабкий, смак своєрідний, неприємний.

Ненасичені сполуки під дією кисню повітря і світла окислюються. Продукти окислення ініціюють полімеризацію ненасичених сполук - так відбувається, наприклад, в соняшниковій олії. У касторовій же зміст подвійних зв'язків невелика, його компоненти не полімеризуються.

У медицині рицинова олія належить до проносних засобів. Лікарі рекомендують приймати його як при запорах, так і при отруєннях (крім отруєнь жиророзчинними речовинами: фосфором, бензолом, фенолом...). Допоможе касторове масло і при геморої, простуді і бронхіті. До того ж воно входить до складу мазей і бальзамів (наприклад, знаменитої мазі Вишневського), призначених для лікування ран, опіків і виразок.

Касторова олiя є прекрасним косметичним засобом. Його здавна використовують для догляду за волоссям, бровами, віями і шкірою обличчя. Це незвичайне масло: воно не утворює плівку, не висихає і при цьому чудово вбирається і легко наноситься. Крім цього касторове масло бореться з дрібними зморшками. Воно підходить для догляду за ніжною шкірою повік і використовується для росту вій. Касторка - ворог бородавок, шрамів і шкірних наростів. Воно добре прибирає пігментні плями і вибілює шкіру. Масло не тільки покращує зовнішній вигляд шкіри, живлячи і пом'якшуючи її, але і сприяє росту волосся і позбавляє від лупи. А турецьке червоне касторове масло (sulfated castor oil) можна використовувати як базове в сумішах для ванни. Воно розчиняється у воді і не залишає масляного кільця.

Крім фармакопейного масла, промисловість випускає авіаційне та технічне касторові масла. Вони використовуються в складі мастильних засобів для моторів, тому що зберігають в'язкість при високих температурах і не окислюються. Технічні сорти масла використовуються також у миловарінні, для приготування оліфи, у шкіряній промисловості.

4. Касторова олiя технічне

Технічне касторове масло застосовується в радіотехнічної промисловості, а також в якості рідини для гідроприводів. У першому випадку діелектрична постійна цієї олії вище діелектричних постійних інших рослинних масел, що також зумовлено наявністю оксигруп і рицинолевої кислоти. Діелектрична постійна касторової олії 4,0-4,5, тоді як в інших масел 3,0-3,2. Це дозволяє використовувати його в якості рідкого діелектрика і як сировину у виробництві радіотехнічної апаратури.

У минулому широко були поширені рідини на касторовой основі для гідроприводів гальм автомобілів. Складалися з суміші рівних часток касторової олії і спирту. Рідина ЕСК - етиловий спирт і касторове масло, БСК - бутиловий спирт і касторка.

Перша давно не проводиться, тому що має низьку температуру кипіння і містить легко відокремлюваний етиловий спирт. Мала ходіння до 1950-х років. Друга використовується в гальмівних системах тільки з барабанними гальмівними механізмами (вантажівок і легкових автомобілів старих моделей, наприклад, ГАЗ-24). Характеризується високою стійкістю, не гігроскопічна, не агресивна для гумових деталей, має змащуючими та антикорозійними властивостями.



 

Пропонуємо ознайомитися з цінами на деякі види масла від провідних експортерів:

,