При виробництві касторової олії Цiна касторовои олии Сировина що використовуеться в косметичних засобах
Сировина для виробництва дріждів
Касторове масло використовується в якості сировини при виробництві ряду хімікатів, (ПАР, миючі засоби, косметику, предмети особистої гігієни, медикаменти, парфумерію, пластилін, масла й змащення, спеціалізовану гуму і т. д.).
Сировина для виробництва дріждів
Сировина для виробництва соняшникової олії

Новини

Погана екологія, атмосфера, стреси, шкідливі звички - все це негативно позначається на здоров'ї тендітного
Якщо ви часто миєте голову, фарбуєте волосся, якщо у вас чутлива шкіра голови - ваш вибір повинен лягти
Компанія Royal DSM N. V. (Голландія) випускає на ринок пластмасу на біологічній основі: поліамід EcoPaXX, який на 70 % складається

Статті

Касторова олiя Міжнародне найменування: Касторова олiя (Ricini oleum) Групова
Касторова олiя не дарма вважається одним з кращих засобів для догляду за віями. Завдяки корисним властивостям
Рицина виростає в тропічному кліматі. Їй потрібен вологий, гарячий клімат, і чим сильніше виявляються ці параметри,

Питання й відповіді

Як можна вікорістовуваті касторку в домашньому господарстві ?
Як вікорістовується рицинова олія в косметології ?
Який ефект дії касторової олії фармакопейного ?



Популярнi теги:

Замовити масло До уваги імпортерів: замовлення олії від виробника виконується контейнерними або вагонними партіями

Сировина для виробництва касторової олії

Головним сировиною для отримання касторової олії є рицина. Рицина (Ricinus Communis)- це тропічна рослина, сімейства молочайних. Рослина деревоподібне, багаторічне. На батьківщині в Північно-східній Африці дерево виростає до 10 метрів у висоту і живе до 10 років. У країнах з помірним кліматом чагарник до 2,5 метрів у висоту, рослина однорічна.

У країнах з холодним кліматом - використовується в якості домашнього рослини висотою до метра. Для визрівання насіння потрібно тривала висока температура (28-30 ° С).

Рослина має порожнистий прямостоячий стебло. Листя з довгими черешками віялоподібні з 5-10 частками по колу. Вся рослина має воскоподібні наліт блакитного кольору. Суцвіття розташовуються на кінцях гілок і мають гроновидні форму. Квіти дрібні, двох видів, чоловічі та жіночі. Колір залежить від сорту. Плоди-коробочки вкриті шипами розмірів з волоський горіх. Розрізняють сорти з розтріскується при дозріванні коробочкою і з розтріскується. Коробочка розтріскується на три частини.

Сорти рицини відрізняються забарвленням (від зеленої до червоної, а також синюватою), розміром, стійкістю до посухи, насіннєвий коробочкою (розтріскується чи ні). Рослини часто використовуються в декоративних цілях, через красу і густий тіні.

Історія використання рицини сходить до часів стародавнього Єгипту (3000 до н. Е..). Залишки насіння виявлені при проведенні археологічних робіт в давньоєгипетських похованнях. У Єгипті касторове масло служило основою для мазей і кремів. Єгиптянам було відомо і про проносних якостях касторової олії, вони використовувалися в релігійних ритуалах.

Дикоросла рицина використовувалася в давнину у всій Північно-східній Африці. Її використовували як косметичний засіб широкого профілю,- воно прикрашало (блиск і гладкість), захищало шкіру від дрібних ран і подряпин, володіючи протибактеріальної властивостями. Африканці навіть готували на касторовій олії - теплова обробка знешкоджують отруйні та проносні властивості масла. Масло використовувалося для обробки шкір і шкіряних виробів.

Огорожі з рицини висаджувалися навколо селищ і плантацій. З Африки рицина поширилася на Близький Схід і по узбережжю Середземного моря. Назва "Рицина" (Рецінус, лат. Кліщ) було дано римлянами, за подібністю насіння з комахою. Рицина згадується в Біблії, у Геродота, Діодора, Плінія.

В Індії, Іраку і Персії Рицина була окультурена і піддалася селекційному відбору. Араби вивели сорти з найбільш стійкі до посушливого клімату, з підвищеним вмістом олії і з розтріскується коробочками.

В Індії касторове масло швидко стало популярним. Його використовували в косметичних, медичних цілях, а також для освітлення.

Подальше поширення по світу рицина отримала завдяки розвитку колоній. Рицина поширилася в Європі та Америці. Потрапивши в підходящі умови в центральній Америці, рицина швидко поширилася і здичавіла.

Англійці постачали рицину в Англію вже в XVIII столітті. Де завдяки промисловому розвитку було відкрито безліч нових застосувань. Як машинного масла, при виробленні шкір, виробництві мила, косметичної та парфумерної промисловості.

У Росію рицина потрапила тільки в XIX столітті. Індійську рицину привіз один дипломат в Персії. Її стали культивувати в регіонах Поволжя, Північного Кавказу і Краснодарського краю. Але промислових масштабів культивування не спостерігалося аж до 1916 року, рослина вирощувалося в приватному порядку, а більшу частину потреби в касторки покривали за рахунок імпорту. Після революції рицина вирощувалась на Північному Кавказі і в Південній Україна до Великої вітчизняної війни, коли Рицина відійшла на третій план і посіву були скорочені.



 

Пропонуємо ознайомитися з цінами на деякі види масла від провідних експортерів:

Коробочки
Коробочки,