Рицина Рицина Рицина
Рицина звичайна
Можна успішно використовувати касторку при опіках, порізах, саднах, виразках, а також для пом'якшення шкіри. Втираючи її в уражені місця (по 15 - 20 хвилин вранці і на ніч), позбудетеся від бородавок.
Hbwbyf pdbxfqyf
Звичайний

Новини

Практично всі люди на нашій планеті цілуються в губи. Винятки становлять лише рідкісні маловідомі
Якщо ви віддаєте перевагу використовувати готові косметичні засоби, то варто придивитися до препаратів
Після зимових морозів і довгого носіння шапок зачіска у багатьох жителів країни більше нагадує солому або вороняче

Статті

Ботанічна назва: Ricinus communis L. Синоніми: Масло рицини звичайної, Castor Oil, Oleum
Рицина звичайна, з насіння якої отримують касторову олія, вважається одним з найбільш отруйних
Багато знають застосування касторової олії в якості ефективного проносний засіб. Але цим медичне застосування не обмежується.

Питання й відповіді

Касторова олiя знімає втому очей
Як вікорістовується рицинова олія в косметології ?



Популярнi теги:

Замовити масло До уваги імпортерів: замовлення олії від виробника виконується контейнерними або вагонними партіями

Рицина звичайна

Рицина звичайна - джерело касторової олії, застосовується як проносний засіб; кілька крапель масла, доданого в воду, благотворно впливає на суху шкіру голови і робить більш гнучкими ламкі волосся.

Насіння смертельно отруйні!

Латинська назва: Ricinus communis.

Англійська назва: Castor oil plant.

Сімейство: молочайні - Euphorbiaceae.

Аптечне найменування: касторове масло - Ricini oleum.

Використовувані частини рицини звичайної: насіння.

Ботанічний опис: в тропічних і субтропічних районах рицина - вічнозелений чагарник висотою до 10 м. В умовах культури в країнах помірного клімату (України та інші)- це однорічна рослина висотою до 2-3 м. Є близько 20 різновидів цієї рослини, що розрізняються формою, розміром і характером шипуватий покриття плодів-коробочок. Довгочерешкові, великі, щіткоподібні листя розсічені на 7- 11 лопатей з пільчатим краєм. Згруповані в пучки квітки розташовуються в верхівковою волоті; зверху - жіночі, знизу - чоловічі. Плоди рицини звичайної гладкі або шипуваті, розпадаються на 3 дволопатеве гнізда, в кожному з яких укладено за насіння

Ареал мешкання: одіна рицини - мабуть, тропічна Африка, але, можливо і Індія. В даний час це цілюща і отруйна рослина зустрічається переважно в культурі - в усіх порівняно теплих країнах.

Хімічний склад: Насіння рицини містять від 40 до 60% жирної олії. У насіннєвому ядрі міститься до 17% білків, у тому числі токсальбуміном рицин - дуже отруйна речовина. Отруйний також міститься там же, у кількості 0,1-1%, рицинин - піридиновий алкалоїд з ціангруппой в числі заступників.



 

Пропонуємо ознайомитися з цінами на деякі види масла від провідних експортерів:

Рицина
Склад насіння рицини,