Касторове масло складається головним чином з тригліцеридів ріціноловой кислоти. Касторове масло застосовується як мастило для гартівних і компресійних двигунів.


Новини

Якщо ви віддаєте перевагу використовувати готові косметичні засоби, то варто придивитися до препаратів
Потенційне зброю біотерористів можна знешкодити звичайним відбілювачем. Білковий токсин рослинного походження
Основні рецепти реабілітації після новорічних пиятик ВЛАДИВОСТОК. 2 січня. СХІД-МЕДІА - Якщо

Статті

Історія використання рицини сходить до часів стародавнього Єгипту (3000 до н. Е..). Залишки насіння виявлені
Склад касторової олії: • ~ 90%- Ріцінолеіновая кислота (мононасичених жирна кислота) • ~ 1%- Пальмітинова
Касторова олiя застосовується як мастило для гартівних і компресійних двигунів, в даний час тільки для авіамодельний двигунів,

Питання й відповіді

Як вікорістовується рицинова олія в косметології ?
Розкажіть про косметичний дії касторової олії ?
Чим Корисна рицинова олія для шкірі обличчя ?



Популярнi теги:

Замовити масло До уваги імпортерів: замовлення олії від виробника виконується контейнерними або вагонними партіями

Що таке касторка

INCI Name: Ricinus Communis Seed Oil

Синоніми: Castor oil

Касторова олiя («касторка», масло рицини, лат. Оlеum Ricini)- рослинна олія, виходить з рослин виду Ricinus communis. Воно є сумішшю тригліцеридів рицинолевої, лінолевої і олеїнової кислот. Його особливість у тому, що воно не висихає і не утворює плівку. Велику частку касторки (80%) складають гліцериди в'язкої рицинолевої кислоти, яка містить у величезній молекулі тільки одну ненасичений зв'язок. Решта припадає на гліцериди лінолевої і олеїнової кислот.

Рицинова або рицини масло крім гліцеридів рицинолевої і ріцінозоловой кислот, містить також стеаринову, олеїнову, лінолеву і діоксістеаріновой кислоти, гліцерин і невелика кількість неомиляемой речовин. У насінні рицини виявлені також білкові речовини: глобулін, альбумін, алкалоїд рицин (35%), безазотистих речовини, клітковина.

Касторова олiя - це рідина. Залежно від сорту і ступеня очищення воно має різною густотою і кольором. Колір масла варіюється в діапазоні від коричневого і жовтого, до практично прозорого, при найкращій очищенню.

• Щільність касторової олії складає 0,96-0,97 г/см3- найбільша серед рослинних масел

• Кінематична в'язкість касторки висока: більше 110 • 10-6 м2/сек при 50 ° С

• Діелектрична постійна олії: 4,0-4,5 (в інших рослинних масел зазвичай ~ 3.0)

• Йодне число касторки: 85 мг I2/100 г

• Число омилення - 180 мг KOH / г

• Кислотне число касторової олії: 1,5 мг KOH / г

Касторова олiя у воді не розчиняється, зате добре розчиняється в спирті (1:1). Також воно погано розчиняється в бензині, на відміну від інших жирних олій.

Касторка володіє слабовираженним запахом і характерним (неприємним) смаком. На повітрі вона загусає, але не покривається плівкою, тобто не окислюється. При температурі менше-15 ° С касторка застигає.

Основним практичним властивістю касторової олії є те, що воно не висихає. Плюс до того касторове масло стійке до прогорканию. Зберігати його потрібно в прохолодному, захищеному від світла місці в щільно закритій темній тарі. Після відкриття зберігати тільки в холодильнику.



 

Пропонуємо ознайомитися з цінами на деякі види масла від провідних експортерів:

,